Waarden

Onze Damiaanerfgoedwerking stoelt op drie fundamentele Hawaïaanse (en ook universele) waarden: ohana, malama pono en aloha

Samengevat had Damiaan 3 grote talenten: talent voor verbondenheid en samenhorigheid, talent voor zorg, respect en dialoog en talent voor solidariteit en engagement. In de ogen van Hawaïanen belichaamde hij zo 3 fundamentele Hawaïaanse (en ook universele) waarden van ohana (familie en gemeenschap, verbondenheid en samenhorigheid), malama pono (aandacht en zorg voor elkaar, respect en dialoog) en aloha (liefde en medeleven, solidariteit en engagement).

Op deze fundamentele waarden stoelt onze ganse  Damiaanerfgoedwerking. Deze waarden willen we actief uitdragen en vorm geven in de samenleving van vandaag en morgen als een vreedzame en onophoudelijke strijd tegen onrecht en uitsluiting en voor rechtvaardigheid en menswaardigheid. Elke mens heeft zulke talenten. Er gaat zo een Damiaan schuil in elke mens. Die Damiaan in elk van ons kunnen we ontdekken vanuit de kennismaking en ontmoeting met de historische Damiaan en zijn erfgoed.

Nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws rond de werking van Damiaan en het Damiaanmuseum in je mailbox ontvangen? Aarzel dan niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top