Scholen

Het Damiaanmuseum is een bezoek met de klas meer dan waard. Kies voor een allesomvattend Damiaanprogramma dat nauw aansluit bij leerplannen en eindtermen, met mogelijkheden tot vakoverschrijdend werken.

Programma

Het programma bestaat uit een voorbereiding en verwerking in de klas en een bezoek aan het museum met verschillende actieve opdrachten. We werken steeds op maat.

In de klas: eens het educatief programma gereserveerd is, krijg je via e-mail een lesmap toegestuurd met tips en opdrachten als voorbereiding en verwerking van het bezoek.

In het museum: leerlingen ontdekken de figuur van Damiaan met zijn inspirerende en actuele boodschap en het verhaal van Damiaanactie door interactieve rondleiding/begeleiding en verschillende actieve opdrachten. De rondleiding en opdrachten stellen denken, doen en beleven centraal. Deze opdrachten vinden plaats in de verschillende zones van het museum onder begeleiding van de educatieve medewerkers van het Damiaanmuseum en/of de begeleidende leerkrachten.

Kleuteronderwijs

  • Een aanbod voor het kleuteronderwijs is in voorbereiding. We zoeken klassen voor een try-out.

Lager onderwijs

  • Er is een uitgewerkt educatief aanbod voor de 1ste, 2de en 3de graad van het lager onderwijs.

Secundair onderwijs

  • Er is een uitgewerkt educatief aanbod voor de 1ste graad van het secundair onderwijs.
  • Een aanbod voor de 2de en de 3de graad van het secundair onderwijs is in voorbereiding. We zoeken klassen voor een try-out

Algemeen

  • Jullie wensen, aandachtspunten en suggesties zijn voor ons erg belangrijk. Geef ze zeker duidelijk mee bij reservatie.
  • Jullie feedback over wat goed ging of minder goed ging stellen wij erg op prijs. We zullen er jullie steeds om vragen mondeling en/of schriftelijk. Het staat jullie uiteraard vrij hierop al dan niet in te gaan. Maar weet dat die feedback voor ons van goudwaarde is om eventueel waar nodig het aanbod te verbeteren.

Nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws rond de werking van Damiaan en het Damiaanmuseum in je mailbox ontvangen? Aarzel dan niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top