Toegankelijkheid

Het Damiaanmuseum waarvan het geboortehuis als beschermd open monument integraal deel uitmaakt, voert in de geest van Damiaan gastvrijheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel.

Iedereen welkom

Iedereen is welkom. Het museum richt zich op verschillende doelgroepen: individuele bezoekers jong en oud, jonge gezinnen, groepen (Okra, Femma, Samana, Neos, enz), scholen, jongerengroepen en bedrijven. 

We streven ernaar allerhande drempels (fysiek, cognitief, sensorieel, budgettair) weg te nemen en een toegankelijk programma op maat aan te bieden. We proberen ook aandacht te hebben voor het multi-sensoriƫle (horen, zien, voelen, enz). Allerhande kortingstarieven (Lerarenkaart, Studentenkaart, ICOM, Open Monumenten, Vakantieparticipatie, European Disability Card, Uit-pas) moeten het bezoek voor iedereen betaalbaar en mogelijk maken.

Toerisme voor Autisme en Voelmodules

Toerisme voor Autisme biedt duidelijke afspraken en een visueel stappenplan. Voelmodules in alle museale zones, waaronder een grondplan van het museum in de onthaalruimte, maken het Damiaanmuseum multisensoriĆ«ler en inclusiever. 

Toegankelijkheidswijzer

Onderstaande Toegankelijkheidswijzer (in samenwerking met Inter en de Vlaamse Overheid) geeft  de meest actuele toegankelijkheidsinfo met het oog op een optimale voorbereiding van jouw museumbezoek.

Nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws rond de werking van Damiaan en het Damiaanmuseum in je mailbox ontvangen? Aarzel dan niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top