Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Adres Graf van Damiaan

Het Graf van Damiaan in de Sint-Antoniuskapel
Damiaanplein
B-3000 Leuven

Toegankelijkheid

Het graf van Damiaan en de Sint-Antoniuskapel zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers via de zij-ingangen op de Sint-Antoniusberg en op de Ramberg. Een traplift geeft toegang tot het graf. Voor de bediening van de traplift kan hulp gevraagd worden door op de belknop bij de ingang van de sacristie te drukken of aan te bellen bij het klooster (Sint-Antoniusberg 11, Leuven).

Bereikbaarheid

Het graf van Damiaan in de Sint-Antoniuskapel bevindt zich aan het Damiaanplein in de Leuvense binnenstad.

Het Damiaanplein is best bereikbaar met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet.

Met de trein (NMBS)

Je neemt de trein naar het station Leuven. Je wandelt de Bondgenotenlaan af naar de Grote Markt. Als je voor het stadhuis staat, neem je rechts van het Stadhuis de Naamsestraat. Aan de Sint-Michielskerk gekomen neem je de straat rechts naar beneden. Dit is de Sint-Antoniusberg. Ga je verder naar beneden dan passeer je het klooster van de Paters van de Heilige Harten (Picpussen). Aan de voet van de Sint-Antoniusberg ligt het Damiaanplein met de Sint-Antoniuskapel en het graf van Damiaan.

Voor meer informatie over treinen en treinuren ga naar de website van de NMBS

Met de bus (De Lijn)

Aan het station in Leuven, kan je de bus nemen. Bussen 1 en 2 (richting Heverlee) brengen je op regelmatige tijdstippen tijdens de weekdagen en in het weekend tot vlakbij het Damiaanplein (halte Sint-Michielskerk). Je treedt op je stappen terug en slaat linksaf naar beneden. Dit is de Sint-Antoniusberg. Ga je verder naar beneden dan passeer je het klooster van de Paters van de Heilige Harten (Picpussen). Aan de voet van de Sint-Antoniusberg ligt het Damiaanplein met de Sint-Antoniuskapel en het graf van Damiaan.

Kom je met de bus uit de richting van Heverlee/Namen (Naamsepoort), dan stop je voor de Sint-Michielskerk (Halte Sint-Michielskerk). Je steekt de straat over en gaat naar beneden. Dit is de Sint-Antoniusberg. Ga je verder naar beneden dan passeer je het klooster van de Paters van de Heilige Harten (Picpussen). Aan de voet van de Sint-Antoniusberg ligt het Damiaanplein met de Sint-Antoniuskapel en het graf van Damiaan.

Zelf de route berekenen kan via de routeplanner van De Lijn

Bussen met groepen kunnen even blijven stilstaan voor de Sint-Michielskerk (Naamsestraat, ter hoogte van de halte De Lijn voor de Sint-Michielskerk) om bezoekers te laten uitstappen. en dan eventueel parkeren op parking Bodart buiten de ring.

Met de wagen

Leuven is op zich eenvoudig bereikbaar met de wagen via de autosnelwegen. De stad ligt op het kruispunt van twee belangrijke autowegen: de E40 en de E314.

De Leuvense binnenstad wordt echter zoveel mogelijk autovrij gehouden. Parkeergelegenheid in de binnenstad is zeer beperkt. Best parkeer je in één van de randparkings

Je neemt afrit Leuven en probeert op de stadsring (R23) te geraken. Rijd je op de Naamsesteenweg (N251) richting Leuven, rijd dan tot aan de Leuvense ring (‘Naamse poort’).

Je rijd Leuven best via de ‘Naamse poort’ binnen. Vervolgens kom je op de Naamsestraat.

Je blijft rijden tot je niet meer verder kunt/mag en slaat linksaf. Dit is de Sint-Antoniusberg. Ga je verder naar beneden dan passeer je het klooster van de Paters van de Heilige Harten (Picpussen). Aan de voet van de Sint-Antoniusberg ligt het Damiaanplein met de Sint-Antoniuskapel en het graf van Damiaan.

Je kan je auto hier niet kwijt. Daarvoor moet je terug naar de Naamsestraat. Je zet jouw medereizigers af op het Damiaanplein en neemt links. Je blijft rijden tot je niet meer verder kunt en dan sla je rechts een steile helling op. Bovengekomen aan de Naamsestraat kan je niet anders dan naar rechts. Je bent nu bij het Heilig Hartziekenhuis en vlakbij een ondergrondse parking.

A tot Z

Ook interessant

Nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws rond de werking van Damiaan en het Damiaanmuseum in je mailbox ontvangen? Aarzel dan niet om je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Inschrijven
Naar top